Wat is nou eigenlijk ‘Social Media’?

29 Feb

Links bovenaan op deze site staat ‘Over Wetenschap, Wetenschappers en Social Media’, maar in alle eerlijkheid zullen verschillende mensen een verschillend idee hebben van wat ‘Social Media’ nou is. Het is een containerbegrip geworden. Waar men het wel over eens is, is dat je er iets mee kunt (zelfs moet!) doen. Zowel beginners als gevorderden zullen mogelijkheden vooral moeten ontdekken door te experimenteren en naar anderen te ‘kijken’ en te ‘luisteren’.

Vorige week heeft  Fred Cavazza, een Franse blogger en webconsultant, de nieuwste versie onthuld van zijn Social Media Landscape. Sinds 2008 heeft hij jaarlijks een overzicht proberen te maken van de belangrijkste platformen. Kortom, dit zijn veel gebruikte Social Media tools en hun toepassing.

We delen deze graag, ter leeringh ende vermaeck, en zullen in toekomstige blogs verschillende onderdelen nader bespreken. Vooral Publishing, Sharing, Networking en Localization lijken interessante mogelijkheden te bieden voor wetenschappers en onderzoekers.  Uiteraard horen we graag van jullie of er nog tools missen en/of welke van deze aspecten we het eerst onder de loep moeten nemen.

Social Media Landscape

Advertenties

Eén reactie to “Wat is nou eigenlijk ‘Social Media’?”

  1. Steinbuch 29 februari 2012 bij 21:00 #

    Reblogged this on steinbuch and commented:
    leuk en zinvol overzicht mbt social media en het (zinvol) gebruik ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: