#SCIO13: Samen door een telescoop kijken via Google+ Hangout

8 feb

Ik weet eigenlijk amper hoe Google+ werkt, heb moeite met de vorm en functionaliteit van Google Groups, en ben pas net begonnen met het delen van documenten met Google Docs via de Google Drive, maar toch gaat mijn eerste blogje over mijn bezoek aan Science Online 2013 in Raleigh, North Carolina van 30 januari t/m 2 februari 2013 over Google+ Hangout.

Toegegeven, ik snap er nog steeds alleen maar een fractie van (stiekem vind ik Facebook al best wel ingewikkeld): Google+ Hangout is een soort chatomgeving met video-optie, waarin je met verschillende mensen tegelijk kunt videoskypen. Tijdens een van de plenaire sessies legde Fraser Caine (@fcain) uit hoe hij Google+ Hangout gebruikt om ruimte- en astronomienieuws te delen, of beter gezegd: uit te zenden. Kort door de bocht: Google+ Hangout geeft je volgens Caine de functionaliteit van je eigen satellietwagen.

De presentatie was al erg goed, en toen kwam er als afsluiting ook nog ’s een filmpje van Google zelf voorbij. Gemaakt omdat ze zo onder de indruk waren van wat Caine met hun platform aan het doen was. Met vet veel emotie erin, zoals alleen Amerikanen dat kunnen. Een collectief momentje was het wel even toen, daar in Raleigh… #sniff

Anyway, bekijk deze video en bedenk zelf maar wat je met dit platform zou kunnen.


De hele sessie van Fraser Caine #scio13 staat trouwens ook online, ook de moeite waard om voor te gaan zitten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: